| | Evo i mog akvarijuma broj 1 | |
|
|
| Autor | Poruka |
|---|
MarkoNg Clan u razvoju

Broj poruka: 115 Datum upisa: 28.11.2010 Godina: 20 Lokacija: Negotin
 | Naslov: Evo i mog akvarijuma broj 1 Ned 5 Dec 2010 - 14:02 | |
| Evo i mog akvarijuma broj 1 dimenzije su 85x45x30=120 litara [You must be registered and logged in to see this image.]neonka 40w [You must be registered and logged in to see this image.]krov rucno pravljen od laminata [You must be registered and logged in to see this image.]koren vinove loze, prokuvan par puta [You must be registered and logged in to see this image.]pumpa sa 2 izlaza:1 za kiseonik, 2 da putem kiseonika cista voda iz filtera se vraca u aq [You must be registered and logged in to see this image.]grejac 150w [You must be registered and logged in to see this image.]pesak, razne granulacije [You must be registered and logged in to see this image.]akvarijum je jos u pripremi |
|
 | |
Pejc Clan

Broj poruka: 372 Datum upisa: 31.05.2010 Godina: 36 Lokacija: Niška Banja
 | Naslov: Re: Evo i mog akvarijuma broj 1 Ned 5 Dec 2010 - 17:46 | |
| Reci mi samo koju filtraciju planiraš? |
|
 | |
MarkoNg Clan u razvoju

| Naslov: Re: Evo i mog akvarijuma broj 1 Ned 5 Dec 2010 - 17:49 | |
| |
|
 | |
Haracin Global moderator

Broj poruka: 2846 Datum upisa: 13.08.2010 Godina: 21 Lokacija: Beograd
 | Naslov: Re: Evo i mog akvarijuma broj 1 Ned 5 Dec 2010 - 18:04 | |
| Nadam se da to mesto nije gde ce biti akvarijum.Moras imati ispod akvarijuma stiropor,ili jos bolje stirodur.  Nemoj da tako viri.  Ta grana se nece bas najbolje tako uklopiti,jer nikada ne treba stavljati na sredinu akvarijuma nesto sto treba da bude u centru paznje.Tih 40 W,nece biti dovoljno za neke zahtevnije biljke sto se kolicine svetlosti tice. Toliko za sada. _________________ Post Nubila Febus
|
|
 | |
Green Samurai Clan

Broj poruka: 402 Datum upisa: 05.06.2010 Godina: 45 Lokacija: Novi Sad
 | Naslov: Re: Evo i mog akvarijuma broj 1 Ned 5 Dec 2010 - 18:29 | |
| Vazno je da je koka kola na sigurnom  .Poslusaj Haracina pa pomeri akvarijum i stavi ispod njega stirodur. Za filtraciju je bolje da kupis neku pumpu za vodu kod koje moze da se regulise protok nego da se voda vraca pomocu vazdusne pumpe.Ali sa druge strane uzmi u obzir da ne znam kakav je filter i da li pumpa moze da u njega stane. Po meni bilo bi bolje da odseces onu tanku granu loze,a da ta dva panjica grupises negde sa strane akvarijuma(ovo je subjektivno misljenje). Sta si koristio kao podlogu? Pozdrav |
|
 | |
McBain Clan u razvoju

Broj poruka: 220 Datum upisa: 19.06.2010 Godina: 30 Lokacija: Beograd
 | Naslov: Re: Evo i mog akvarijuma broj 1 Ned 5 Dec 2010 - 18:30 | |
| Sta planiras da gajis od riba? |
|
 | |
Pejc Clan

Broj poruka: 372 Datum upisa: 31.05.2010 Godina: 36 Lokacija: Niška Banja
 | Naslov: Re: Evo i mog akvarijuma broj 1 Ned 5 Dec 2010 - 18:33 | |
| Obavezno za filtraciju pumpu za vodu. I ja sam se, kad sam počinjao, "igrao" pumpom za vazduh. To je totalni promašaj. Šta planiraš od biljaka? Čini mi se da je prekrupna granulacija. Ja bih to malo prosejao i veće komade od 5mm izbacio. |
|
 | |
tozijaner Clan

Broj poruka: 434 Datum upisa: 31.08.2010 Godina: 42 Lokacija: Kragujevac
 | Naslov: Re: Evo i mog akvarijuma broj 1 Ned 5 Dec 2010 - 18:40 | |
| Cini mi se da ti je i podloga suvese ''tanka'' trebalo bi da bude minimum 5cm. Ili me slika vara. |
|
 | |
Haracin Global moderator

Broj poruka: 2846 Datum upisa: 13.08.2010 Godina: 21 Lokacija: Beograd
 | Naslov: Re: Evo i mog akvarijuma broj 1 Ned 5 Dec 2010 - 18:41 | |
| Ako ja dobro vidim,a mozda i ne,to je samo hranljiva,nije ubacena zavrsna. I da i ja napomenem,odnosno da se slozim sa kolegama da batalis vazdusnu pupnu.  _________________ Post Nubila Febus
|
|
 | |
MarkoNg Clan u razvoju

| Naslov: Re: Evo i mog akvarijuma broj 1 Ned 5 Dec 2010 - 18:42 | |
| pa evo ovako...akvarijum sam onako stavio tu da bih ga samo uslikao cekam postolje da mi stigne i bice to sve cakum pakum :-) stiropor vec imam sreman isecicu tu granu i u coskove staviti panjeve, a oko njih i saditi biljke koje mi takodje stizu biljke zadnjeg plana 1. Limnophila sessiliflora 2. Hygrophila lacustris 3. Najas guadalupensis biljke srednjeg plana 1.Ceratopteris cornuta 2. Ludwigia repens 3. Ludwigia palustris 4. Hygrophila polysperma biljke prednje plana 1. Alternanthera reineckii `Purple` 2. Echinodorus tenellus podloga je humus kamencice sam i ja planirao da prosejem do 5mm to je nesto ukratko sta cu uraditi i sta sve imam...akvarijum cu aktivirati u cetvrtak do tada su pripreme
|
|
 | |
| | Evo i mog akvarijuma broj 1 | |
|