Aulonocara Stuartgranti Red Flash | Rubin Crveni Paun

Last Updated on August 26, 2022 by Dalibor

Rubin crveni paun ciklid je sorta Aulonocara stuartgranti red flash umerene veličine. Naraste do dužine od oko 13 cm. Prirodna boja mužjaka je svetlo narandžasta, a ponekad i crvenkasta sa izbledelim tamnijim vertikalnim prugama. Područje ispod oka ima ledeno plavu metalik boju. Sve ženke su sive boje i mnogo manje sa tamnim vertikalnim prugama. Mogu da žive od 6 do 10 godina u dobrim uslovima i uz odgovarajuću negu.

Aulonocara Stuartgranti red flash

 

Ovi ciklidi su odličan izbor za početnike, a privlačni su I profesionalnih akvaristima. Lako je brinuti o njima, lako se hrane i relativno su nezahtevni. Oni su takođe prilično miroljubivi, čine dobre članove akvarijuma u zajednici i lako se razmnožavaju. Potrebna je redovna promena vode od 20 do 50% svake nedelje. Iako je ovaj ciklid svaštojed, on će jesti uglavnom meso I mesnu hranu. Ako u akvarijumu ima biljaka, neće ih dodirnuti. Akvarijum od 200l je dobar za jednu ribu, ali se preporučuje  akvarijum od 380l kada se drži više od jedne jedinke. Neka kamena dekoracija je dobra za skrivanje I kao mesto za povlačenje, samo je potrebno ostaviti i otvoren prostor duž dna akvarijuma. Ovim ribama je potrebno dosta prostora za plivanje na dnu i u srednjim delovima rezervoara.

Ova vrsta ne oštećuje biljke toliko kao drugi ciklidi, tako da se mogu koristiti kao dekoracija. Rubin crveni paun ciklid više voli prigušeno osvetljenje. Za dobar I uspešan mrest potrebne su dve ženke sa jednim mužjakom. Mužjak će dobiti jarku boju koju će koristiti kako bi privukao ženke. Oni se razmnožavaju na isti način kao i zlatne Mbune. Ženka će položiti jaja i pokupiti ih, stimulisati analne peraje mužjaka, a zatim će se oplodnja desiti u ustima ženke.

Korišćenjem ovog web sajta prihvatate ove uslove korišćenja | Pravila i uslovi korišćenja sajta

Translate »