Biljke za Akvarijum – Uvod

Last Updated on April 9, 2022 by Dalibor

Biljke za akvarijum su veoma bitna stavka za svakog ljubitelja akvaristike I njihov akvarijum. Ne samo da upotpunjuju izgled, već imaju i veoma bitnu ulogu u održavanju života svih stanovnika akvarijuma. Što se više biljaka uspešno održavaju u akvarijumu, to će bolje izgledati i delovati. Ne postoji samo jedna vrsta akvarijumskih biljaka, ili jedan izgled koji treba da se prati.

biljke za akvarijum

Akvarijumske biljke dolaze u velikom broju različitih oblika I boja, a mnoge mogu čak imati I raznovrsne šare po sebi. Iako smo navikli da viđamo pretežno zelene akvarijume sa biljkama koje su stabiljke I rastu u visini, moguće je čak imati I biljke koje prekrivaju dno kao tepih. Postoje I mnogo plutajućih biljaka koje pružaju hlad za ribice koje tu žive. Od akvarijumskih biljaka koje vole vodu, postoje prave vodene biljke, vodozemne biljke i kopnene biljke.

Relativno malo akvarijumskih biljaka koje su dostupne za akvarijum su isključivo vodene. Strogo vodene biljke su potpuno izgubile sposobnost da žive na kopnu, dok kopnene biljke nisu u potpunosti prilagodljive na potapanje. Kopnene biljke mogu živeti pod vodi, ali ne mogu da rastu I da se razvijaju u njoj. Mnoge omiljene akvarijumske biljke su ono što je poznato kao vodozemci, tačnije u teoriji ove biljke mogu preživeti I u vodi I na kopnu. Veoma su prilagodljive promenljivim uslovima vode i mogu da žive potpuno potopljeni tokom dužeg vremenskog perioda.

Leave a Reply

Korišćenjem ovog web sajta prihvatate ove uslove korišćenja | Pravila i uslovi korišćenja sajta

Translate »