Postolje Za Akvarijum | Ručno Pravljena ili Fabrička Postolja?

Last Updated on February 24, 2022 by Dalibor

Personalizovanje naših životnih prostora je nešto što radimo svakodnevno. Bilo da kupujemo čaše koje su nam izgledale slatko ili menjamo boju sobe, trudimo se da sve što radimo bude po našoj želji. To se ne menja kada pricamo o akvaristici, ili konkretno o akvarijumima i prostoru oko njih. Sami akvarijumi mogu biti podešeni po našoj zelji, čak i fabričke akvarijume kupujemo da nam se uklope u željeni prostor. Ali naravno, taj akvarijum mora da stoji na nečemu. Ukoliko imamo minijaturne akvarijume, postolja za akvarijum nam nisu toliko potrebna, ali za sve ostale je poželjno da imamo posebno mesto na kojim bi ih držali, kao i sve što ide uz akvarijume.

Postolje Za Akvarijum

Možemo kupiti spremna fabrička postolja za akvarijume, a možemo i ručno napraviti.  Farbička postolja za akvarijume su pogodna jer dolaze već spremna i sređena. Iskustvo je isto kao kupovanje bilo kog drugog komada nameštaja. Biramo od već postavljenih izbora onaj koji bi se uklopio u naš prostor i može da podrži akvarijum.  Cena fabričkih postolja kreće se od 5000+rsd, ali su to postolja bez dodatnih pregrada. Najpoznatija kompanija koja pravi fabrička postolja je JUWEL, ali su postolja koja proizvode skuplja. Ukoliko je budžet koji ste odvojili manji, lokalni pet-šopovi i online prodavnice će biti bolji izbor za vas. Ukoliko želimo da nam postolje bude funkcionalno, bolje je izabrati neko sa fiokama ili pregradama gde možemo odložiti hranu za ribe, vitamine i slične stvari. Estetski je prijatnije tako, a i sve dodatne kablove i propratnu opremu možemo takođe odložiti tako. Jedina mana ovakvih postolja je što nije toliko personalizovano, i moramo se voditi onome što tržiste nudi.

 

Ukoliko već imamo ideju šta želimo i kako bi da izgleda, ručno pravljena postolja su bolji izbor. Kao i kod ručno lepljenih akvarijuma, i ovo možemo uraditi sami ili da  nam neko napravi. Ova vrsta postolja za akvarijume su bolja jer je personalizovanje neograničeno. Možemo birati visinu postolja, izgled, boju, sve što zamislimo možemo uraditi. Ukoliko gledamo visinu postolja, mnogi preporučuju da postolje bude dovoljno visoko da ga je moguće gledati iz sedećeg položaja, ali uz ručno pravljena postolja to se menja po tome kako kupac želi da bude. Iako je prvi izbor za postolja drvo, i fabrička postolja su najčešće od toga napravljena, ali postoje i drugi izbori.

 

Za ljubitelje minimalističkih dizajna, moguće je ručno napraviti postolje za akvarijum od stakla. Mnogi su pravili postolja i od građevinskih materijala kao što su cigle i blokovi, i gradili postolja u stilu kamina. Ne postoji jedan određen način na koji ćemo praviti neko postolje, sve zavisi od naših mogućnosti i želja. Na internetu možemo pronaći mali milion ideja i video snimaka kako da sami napravimo svoje postolje za akvarijum. Uz malo strpljenja i mnogo truda, snovi o savršenom postolju za akvarijum više nisu samo snovi. Finansijski, ručno rađena postolja mogu biti mnogo skuplja u odnosu na fabrička. Bitno je i da zapamtimo da uvek možemo poboljšati postolje koje uzmemo. Ukoliko posle nekog vremena želimo nešto drugačije, sasvim je u redu da promenimo. 

 

Korišćenjem ovog web sajta prihvatate ove uslove korišćenja | Pravila i uslovi korišćenja sajta

Translate »